Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق گفت: بازدید بیش از ۴۰ مرکز علمی و صنعتی کشور و برگزاری بیش از ۷۰ سمینار و سخنرانی از جمله اقدامات انجمن علمی مکانیک واحد تهران شرق است.

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تولید علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب می‌شود که عصاره آن می‌تواند از دلِ دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ یکی از تشکل‌هایی که می‌تواند به موضوع تولید علم ورود جدی پیدا کند، انجمن‌های علمی دانشجویی است که فعالیت آن‌ها کمتر رسانه‌ای می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به اهمیت نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پیشگیری از پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در جایگاه حقیقی آن، خبرگزاری آنا را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله گفتگوهایی پای صحبت رؤسای دانشگاه، اساتید، نخبگان و دانشجویان بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالش‌های انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها بپردازد.

در این گفتگو میزبان حسین افشار، عضو هیئت علمی گروه مکانیک و پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق هستیم که در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید.

بیشتر بخوانید:

لزوم تخصیص بودجه بیشتر به انجمن‌های علمی توسط وزارت علوم/ دانشگاهیان؛ سربازان خط مقدم تولید علم در کشور

دانشگاهیان می‌توانند علم را در خدمت جامعه و صنعت قرار دهند

آنا: تولیم علم از طریق دانشجویان و اساتید چگونه محقق می‌شود؟

افشار: دانشگاه، نهادی آموزشی-پژوهشی بوده و شناخت مرزهای علم و دانش و توسعه آن از وظایف دانشگاه است. اگرچه امروزه شاهد هستیم دانشگاه را به‌عنوان نهادی مصرف کننده تلقی می‌کنند اما اگر زیرساخت‌های آزمایشگاهی، توسعه‌ای و مالی آن تقویت شود و نگاه حمایتی به این نهاد وجود داشته باشد، قطعاً اساتید، دانشجویان و به‌خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند در تحقق اهداف دانشگاه گام‌های مؤثری بردارند.



دانشگاهیان با افزایش ارتباط با یکدیگر و همفکری می‌توانند مرزهای دانش را گسترش داده و علم را در خدمت جامعه و صنعت قرار دهند.

آنا: نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمن‌های علمی چگونه آغاز شد؟

افشار: از سال ۱۳۷۸ که دانشجو بودم، انجمن علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را تشکیل دادم و اکنون نیز در انجمن علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق همکاری دارم؛ انجمن‌های علمی فضای پویایی دارند و شور و شوق دانشجویان موجب تحقق اهداف انجمن می‌شود.

آنا: انجمن‌های علمی دانشجویی در پیشرفت علمی کشور چه نقشی دارند؟

افشار: برنامه‌های بسیاری از جمله مسابقات، بازدید علمی، سمینار، طرح‌های علمی و صنعتی و... در انجمن‌های علمی توسط دانشجویان قابل اجراست و آنان پس از گذراندن واحدهای درسی خود می‌توانند وارد جامعه و صنعت شوند و نقش مؤثری ایفا کنند.



انجمن‌های علمی بستر مناسبی برای پروراندن ایده‌ها، شناخت جامعه و صنعت و نیازهای آن و همچنین شناخت روش حل مسئله است و فعالیت‌ این انجمن‌ها می‌تواند مقدمه‌ای برای پیشرفت علمی کشور باشد.

آنا: آسیب‌ها و چالش‌های انجمن‌های علمی دانشجویی چیست؟

افشار: فعالیت در انجمن‌های علمی مزایای بسیاری از جمله آشنایی با فعالیت‌های گروهی و هم‌افزایی دانشجویان دارد ولی در کنار آن آسیب‌ها و چالش‌هایی نیز در این حوزه وجود دارد.

در مواردی عدم تحقق بودجه مورد نیاز فعالیت‌های انجمن علمی موجب عدم برگزاری برنامه‌ها و دلسردی دانشجویان شده است.

همچنین امکانات اداری و سخت‌افزاری مناسب معمولاً در اختیار انجمن‌های علمی قرار نمی‌گیرد. با توجه به اینکه اعضای انجمن علمی بر اساس میل و علاقه خود به فعالیت می‌پردازند، لذا هرچه حمایت بیشتری از این ظرفیت علمی صورت بگیرد نتیجه بهتری نیز حاصل خواهد شد.



پیگیری‌ اداری برای برنامه‌‌های انجمن‌ علمی وقت دانشجویان را می‌گیرد

یکی دیگر از چالش‌های انجمن علمی این است که وقت بسیاری برای برنامه‌ریزی، پیگیری و اجرای برنامه‌های انجمن علمی از دانشجو گرفته می‌شود و گاهی اوقات پیگیری‌های اداری آنقدر وقت‌گیر است که دانشجویان زمان لازم را برای مطالعه کافی واحد‌های درسی ندارند و این امر موجب صدمه به آموزش دانشجویان می‌شود.

لزوم تخصیص بودجه و اختیارات بیشتر برای انجمن‌های علمی

آنا: چه راهکاری برای تقویت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها وجود دارد؟

افشار: باید بودجه کافی برای اجرای برنامه‌ها در اختیار انجمن‌های علمی قرار بگیرد و اختیارات آن‌ها بیشتر شود. البته ممکن است آسیب‌هایی در این زمینه وجود داشته باشد ولی باید توجه داشت که تقویت خودباوری و رسیک‌پذیری در دانشجویان اثرات مثبتی در ایفای نقش آن‌ها در آینده برای خدمت به جامعه خواهد داشت.



ضرورت ارتباط انجمن‌های علمی با نهادهای علمی و صنعتی کشور

آنا: برای اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟

افشار: برای حرکت در مرزهای دانش و حل مسائل کشور نیازمند افرادی با دانش به‌روز و آشنا به مشکلات و روش حل آنها هستیم که تحقق این موضوع توسط دانشجویانی که تازه وارد دانشگاه شده‌اند و در حال علم‌آموزی هستند، دشوار است؛ در این راستا باید ارتباط انجمن‌های علمی دانشجویی را با نهادهای علمی، صنعتی و اجتماعی که به‌صورت کلان در کشور مشغول حل مسائل، مشکلات و فعالیت علمی هستند، برقرار کرد.

بدین ترتیب با حمایت از دانشجویان، نقش‌آفرینی آن‌ها در ورود به مسائل کلان متصور خواهد بود.

تشریح اقدامات انجمن علمی مکانیک واحد تهران شرق

آنا: درباره انجمن علمی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق توضیح دهید. چه فعالیت‌هایی در این انجمن علمی انجام شده است؟

افشار: اقدامات بسیاری در انجمن علمی گروه مکانیک واحد تهران شرق از بدو تأسیس تاکنون انجام شده است که می‌توان به بازدید بیش از ۴۰ مرکز علمی و صنعتی کشور، مذاکره با صنایع مختلف برای تسهیل و هدفمند کردن کارآموزی دانشجویان و مشارکت در خرید کتاب مورد نیاز دانشجویان توسط کتابخانه دانشگاه اشاره کرد.

برگزاری بیش از ۷۰ سمینار و سخنرانی علمی و صنعتی، برگزاری بیش از ۱۰ کارگاه آموزشی، مشارکت در برگزاری همایش‌های ملی و منطقه‌ای مهندسی مکانیک در دانشگاه آزاد تهران شرق، برگزاری مسابقه سازه‌های شناور و انتشار خبرنامه برخی دیگر از اقدامات انجمن علمی مکانیک واحد تهران شرق است.

انتهای پیام/۴۱۱۸/

منبع: آنا

کلیدواژه: تولید علم مهندسی مکانیک انجمن علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق حسین افشار چالش های انجمن های علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق انجمن های علمی دانشجویی انجمن علمی مکانیک جامعه و صنعت علمی و صنعتی تولید علم برنامه ها انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۸۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد

دکتر مهدی شهبازی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر از ارتقای حمایت‌های مالی از فعالیت‌های دانشجویی در تشکل‌ها، کانون‌ها، انجمن‌ها و غیره خبر داد و گفت: اعطای گرنت به تشکل‌ها، کانون‌ها، انجمن‌ها و دیگر نهادهای قانونمند و فعال دانشجویی، در هیات رئیسه دانشگاه تهران تصویب شد. این گرنت جدا از حمایت‌های مالی از برنامه‌هایی که تشکلها به معاونت فرهنگی معرفی می‌کنند، اعطا می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران درباره جزئیات اعطای این گرنت، بیان داشت: مقرر شده است به مجموعه‌های دارای فعالیت کشوری مبلغ ۳۰ میلیون تومان گرنت تعلق بگیرد، به مجموعه‌های فعال در سطح دانشگاه مبلغ ۱۵ میلیون تومان و سایر انجمن‌ها ۵ میلیون تومان گرنت تعلق بگیرد و برای انجمن‌ها و کانون‌های غیرفعال نیز مبلغی صرفا به منظور فعال‌سازی دوباره آنها اختصاص داده شود.

وی مجموع اعتباری که برای فعالیت‌های فرهنگی کانون‌ها، تشکل‌ها، نشریات و انجمن‌ها تخصیص یافته است را قریب به ۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این یک اقدام بی‌سابقه است و امسال با نوع نگاه و ‌حمایت‌هایی که برای فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی در نظر گرفته‌ایم، انتظار داریم که توفیقات و افتخارات بیشتری در جشنواره‌های ملی به دست آوریم.

شهبازی به تاکید مدیریت دانشگاه تهران بر برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی با مشارکت دانشجویان و تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی، خاطرنشان کرد: از هر ایده جدید دانشجویان به منظور بسترسازی برای ارتقای مشارکت دانشجویی در فعالیت‌ها استقبال می‌کنیم. نظام پیشنهادها در دانشگاه تهران فعال شده است و دانشجویان علاوه بر مراجعه حضوری به بخش‌های مختلف دانشگاه و ارائه ایده‌هایشان، می‌توانند از طریق سامانه نظام پیشنهادها نیز به ثبت ایده و پیشنهاد خود بپردازند.

جزییات حمایت از ایده‌های دانشجویی در دانشگاه تهران

وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کار، اردوهای مهارت‌ورزی، تریبون‌های آزاد، خانه‌های گفت‌وگو و کرسی‌های آزاداندیشی با مشارکت دانشجویان و نظارت و حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: خانه خلاق دانشگاه تهران برای اولین بار در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد که در حال حاضر با مدیریت دانشجویان خوش‌فکر و خلاق در حال فعالیت است و دوره‌های خلاقیت در آنجا برگزار می‌شود و از ایده‌های دانشجویی از مرحله ایده تا محصول حمایت می‌کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران توضیح داد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در زمینه ساماندهی و حمایت از ایده‌های دانشجویی اهتمام دارد و در ادامه پارک علم و فناوری کمک می‌کند تا این ایده‌ها تبدیل به محصول شوند. تلاش می‌کنیم تا بستر مناسبی فراهم کنیم که افراد دارای زمینه‌های مشترک، در قالب کارگروهی کنار هم قرار گیرند و دانشجویان صاحب ایده در قالب گروه‌های دانشجویی ایده‌های خود را پیگیری کنند.

تنوع‌بخشی به فعالیت‌های دانشجویی از طریق کانون‌ها و انجمن‌ها

استاد دانشگاه تهران به درخشش فعالان کانون‌های فرهنگی هنری در جشنواره رویش و اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران در جشنواره ملی حرکت اشاره کرد و تنوع‌بخشی به فعالیت‌های دانشجویی از طریق این کانون‌ها و انجمن‌ها را راهبرد دانشگاه تهران در ارتقای بستر لازم برای جامعه‌پذیری دانشجویان عنوان کرد.

سیاست دانشگاه تهران در قبال تشکل ها

وی فعالیت تشکل‌های اسلامی در دانشگاه تهران را معرف سلایق و افکار متفاوت موجود در جامعه دانست و تاکید کرد: گسترش فعالیت‌های قانونمند دانشجویی با مشارکت دانشجویان که حقیقتا دل در گروی ارزش‌ها و آرمان‌های ملی و دینی دارند، سیاست اصلی مدیریت دانشگاه در دوره جاری مدیریتی بوده است. در عین وجود تکثر و تنوع در فعالیت‌های دانشجویی اما رویکرد وحدت و هم‌افزایی فعالیت‌های دانشجویی می‌تواند نتایج اثربخشی به جا بگذارد.

نقد سازنده و کاربردی جوهره حرکت دانشجویی اصیل است

عضو هیات رئیسه دانشگاه تهران، نقد سازنده و کاربردی را جوهره حرکت دانشجویی اصیل دانست و تصریح کرد: تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران اختیار عمل خوبی به دست آورده‌اند و به عبارتی تنها انتظار معاونت فرهنگی از تشکل‌های دانشجویی این است که در برنامه‌ها و مراسم‌ها متناسب با شأن دانشگاه تهران عمل شود و دانشجویان پرچمدار قانونمداری باشند.

کد خبر 6093034

دیگر خبرها

  • نامه ۴۸ دفتر اتحادیه مستقل به دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان 
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه‌ورزی دانشجویان
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • دانشمندان جوان این مرز و بوم زمینه ساز پیشرفت های علمی شده اند